Recept

Ovenschotel met knolselderpuree, gefruite prei en selder en schelvis met kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wintergroenten en vis uit de oven.

Natalie tipt!

“Voeg gerust nog wat extra knolselderblokjes toe aan de puree en verminder de hoeveelheid aardappelen als je dit gerecht low carb wilt maken. Heb je nog knolselderblokjes over? Maak er een smeuïg soepje mee. Rol nog enkele balletjes of bak croutons en je hebt een goedgevuld winters soepje.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en de knolselder en snij ze in blokjes. Zet de groenten net onder in de helft melk en de helft water en verkruimel er het bouillonblokje bij. Giet de groenten af en stamp ze met de room en een klontje boter tot een smeuïge puree. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de preiwitten en de selder schoon en snij ze in fijne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de groenten aan. Kruid ze met de geriste tijm, peper en zout.

  3. 3

    Mix in een blender de havermout met de parmezaan, de dille, de bladpeterselie en een scheutje olijfolie tot een kruidige crumble.

  4. 4

    Lepel de knolselderpuree in een ovenschaal en leg er de gestoofde groenten op. Leg er de moten vis op en bestrooi die rijkelijk met de kruidencrumble. Bak de schotel nog 15 minuten in de oven. Werk hem af met de extra dille en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met knolselderpuree, gefruite prei en selder en schelvis met kruidenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!