Meest recente artikelen

14x vis in één pan, (stoof)pot of bakplaat!

Libelle Lekker & Lekker van bij ons

14x vis in één pan, (stoof)pot of bakplaat! Artikel

Ook met vis van bij ons kun je alle kanten uit. Probeer deze 14 simpele maar heerlijke eenpansgerechten met rog, hondshaai of rode poon maar eens!

Mensen zijn zich meer en meer bewust van lokale voeding. Lokale groenten, fruit en vlees hebben allemaal al de weg gevonden naar ons bord. Vis daarentegen spreekt minder tot de verbeelding. Tijd om daar verandering in te brengen, als je het ons vraagt. Want Belgische vis van het seizoen is altijd een juiste keuze. Rog, hondshaai en rode poon zijn bijvoorbeeld toppers voor de lente!

  • Wil je kinderen vis leren eten, begin dan met rog. Ze zullen er wild van zijn. Het visvlees valt uit elkaar in smakelijke slierten, vandaar z'n bijnaam spaghetti-vis. Daarbij heeft hij ook geen vervelende graten maar kraakbeen waar het visvlees makkelijk van loskomt. Een échte kinderfavoriet dus! Rog kun je prima bakken, pocheren of frituren.
  • Hondshaai is een erg magere Zoals alle haaien is het een kraakbeenvis, hij bevat dus geen graten. Het visvlees smaakt uitzonderlijk lekker. Van ragouts en dikke wintersoepen over gerookte bereiding tot opgelegd in het zuur, met hondshaai maak je het allemaal!
  • Rode poon of knorhaan is dankzij z'n vaste visvlees en zijn diepe garnaalachtige smaak erg geschikt voor vissoepen. Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Rode poon is ook heerlijk op het vel gebakken, in de pan, in de oven, gepocheerd, gestoomd, in papillot, op spiesjes of in zijn geheel op de barbecue.

Eenpansgerechten met vis, lekker makkelijk

Het is een misvatting dat vis klaarmaken ingewikkeld is. Niets is minder waar! Ook in één ovenschotel, papillot, tajine of soep smaakt een visje heerlijk! Bovendien zijn dit allemaal bereidingswijzen waarbij de vis heerlijk sappig blijft. Extra voordeel: één pan, (stoof)pot of bakplaat = minder afwas = meer me-time!

In één pan

In één stoofpot

Op één bakplaat

In één ovenschotel

In één papillot

In één tajine

In één soepje

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen