Wildschotels van Ilse: de lekkerste recepten voor de winter
Het lekkerste van de winter
Zin in heerlijke wildschotels tijdens de winter? Libelle-chef Ilse verklapt haar beste tips én recepten om klassieke wildgerechten als een echte pro op tafel te toveren.
Wild bereiden moeilijk? Niet met deze recepten van Libelle-chef Ilse. Met haar recepten en tips zet jij straks zelf een lekkere wildschotel op tafel.
Tips om wild te marineren
- Wild, bijvoorbeeld voor een wildstoverij, is van zichzelf redelijk taai vlees. Daarom wordt het meestal gemarineerd met wijn: het zuur uit de marinade maakt het vlees zachter. Bovendien bevat de marinade smaakmakers die je stoofpotje extra lekker maken.
- Gebruik bij een zure marinade liever geen koperen kom of kom op basis van aluminium: de metalen kunnen reageren met het zuur van de marinade waardoor je vlees een metaalsmaak krijgt. RVS is wel veilig, net als kommen van glas of (onbeschadigd) keramiek. Ook kommen van hard plastic zijn geschikt, maar daar kun je dan weer verkleuringen in krijgen, zeker als je werkt met rode wijn.
- Neem de tijd om het vlees te marineren: een aantal uurtjes en liefst zelfs een nacht. Het wordt wat grauwer van kleur, dat is normaal.
- Dep het vlees goed droog voor je het gaat aanbakken. Dat voorkomt dat het gaat spatten en zorgt er ook voor dat het vlees een mooi korstje krijgt.
- Giet de marinade niet weg, ze zit boordevol smaak. Zeef ze en gebruik ze om je stoofpotje te bevochtigen.
Nog drie wildschotels van Ilse die je moet geprobeerd hebben
Ontdek nog meer makkelijke wildrecepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!