Meest recente artikelen

De 15 beste kooktips die wij al van chefs kregen

Til je gerechten naar een hoger niveau

  • Deel dit artikel:
De 15 beste kooktips die wij al van chefs kregen Artikel

In de loop van de jaren kregen we al heel wat geniale kooktips van chefs. We verzamelden onze 15 favorieten, zodat ook jij ze kunt toepassen in de keuken. Complimentjes gegarandeerd!

1. Maak je koffie extra lekker met een snuifje zout

Een snuifje zout bij je gemalen koffie in de koffiefilter (dus vóór je de koffie laat doorlopen) zorgt voor een diepere, minder bittere smaak.

2. Bewaar gesneden groenten in koud water

Braaf aan het mealpreppen, maar nog niet meteen van plan om die stukjes groente te gebruiken? Bewaar ze dan in koud water: zo zullen ze niet bruin worden.

3. Leg een vochtige handdoek onder je snijplank

Zo glijdt ze niet weg. Pakken handiger én veiliger, als je ‘t ons vraagt. Een vochtig keukenpapiertje werkt ook.

4. Zin in extra krokant deeg? Haal die fles wodka boven!

Echt waar! Meer hierover lees je in dit artikel.

5. Doe maïszetmeel bij je roerei

Zo wordt het extra romig. Meng wat melk met maïszetmeel en roer dat mengsel door je eitjes. Bonus: ze zullen extra snel klaar zijn!

6. Een tikje zuur geeft je gerechten extra diepte

Zorg ervoor dat je in alles wat je klaarmaakt de balans vindt tussen zout, zoet en zuur. Mist je gerecht een je-ne-sais-quoi-element? Voeg dan wat citroensap of een drupje azijn toe.

7. Maak rauwe ui minder sterk met koud water

Kun je niet goed tegen de sterke smaak van rauwe ui in je slaatjes? Snij ze op voorhand, leg ze minstens 10 minuten in een kommetje met ijskoud water en dep ze droog voor je ze in een gerecht gebruikt. Hoe het werkt? De zwavel in de uien die verantwoordelijk is voor de typische smaak wordt gedeeltelijk afgebroken door het koude water.

8. Gebruik geen boter in een hete pan

Ze zal gegarandeerd meteen verbranden. Niet lekker en al helemaal niet gezond. Gebruik in de plaats een olie met een hoog rookpunt, zoals koolzaadolie of druivenpitolie.

9. Voeg wat koffie toe aan chocoladegebak

Het verdiept de chocoladesmaak zonder je gebak naar koffie te doen smaken. Een koffielepel espressopoeder werkt ook.

10. En strooi een beetje zout bij je cakes, taarten en koekjes

Een klein snuifje zout zorgt ervoor dat de andere smaken beter naar voren komen.

11. Verwarm je borden voor

Serveer je gerechten op een verwarmd bord als je gasten over de vloer krijgt. Zet je borden 5 minuutjes in een oven op 180 à 200°C.

12. Volg de drie gouden regels voor het aankorsten van vlees

Droog je vlees met een stukje keukenpapier, kruid het voldoende en leg je pan niet te vol.

13. Maak je stoofpotjes extra lekker met een lepel mosterd

De mosterd geeft een beetje pit en brengt de andere smaken samen.

14. Bittere ijsthee? Zuiveringszout doet wonderen

Het zuiveringszout neutraliseert de tannines in de thee. Vind je geen zuiveringszout? Zoek naar ‘baking soda’ bij de bakproducten in de supermarkt.

15. Voorkom een te nat slaatje door je groenten eerst te zouten

Het zout onttrekt wat vocht aan de groentjes, waardoor je slaatje krokant blijft.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen