Meest recente artikelen

Pannenkoeken bakken: zo doet Ilse dat!

De trucjes van de chef

Pannenkoeken bakken: zo doet Ilse dat! Artikel

Hoe bakt Libelle-chef Ilse pannenkoeken? Ontdek hier haar basisrecept én haar andere recepten. Dat wordt een fantastisch pannenkoekenfestijn!

Pannenkoeken van Ilse: dit is haar basisrecept

  • 500 ml melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 30 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Klop eerst een deel van de bloem door de eieren voor je de melk en de suiker toevoegt. Zo krijg je geen klontertjes in het beslag. Voeg vervolgens de rest van de bloem toe en laat het beslag minstens een halfuur rusten. Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje boter.

Ilses ultieme tip voor gebonden en zachte pannenkoeken

Evy: "Als ik zelf pannenkoeken bak, blijven ze nooit heel in mijn pan. Ik heb het al enkele keren geprobeerd, maar ze vallen steeds weer uit elkaar bij het omdraaien. Wat doe ik fout?"

Ilse: "Dat is inderdaad vervelend. Bij het bakken van pannenkoeken is het belangrijk dat het beslag dik genoeg is. Volgens mij is dat het probleem. Ik geef je alvast mijn recept met een geheim ingrediënt: vanillepuddingpoeder! Los voor de bovenstaande hoeveelheden 1 el vanillepuddingpoeder op in wat koude melk en roer het papje door het beslag. Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje boter. De lepel vanillepuddingpoeder zorgt niet alleen voor een betere binding, maar ook voor een zachte vanillesmaak, een mooie kleur en een zachte textuur."

Nog meer pannenkoeken van Ilse

Heb je het basisrecept onder de knie en wil je iets anders proberen? Ook deze recepten komen uit Ilses repertoire.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen