Geurige tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geurige tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De basis voor balletjes in tomatensaus, lasagne, pizza... Het geheim? De saus lang genoeg laten pruttelen, zodat de tomaten lekker zoet worden.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien. Pel de tomaten en snij ze in stukken. Snij de knoflook en de selder fijn. Hak de oregano en basilicum fijn. 

  2. 2

    Fruit de uisnippers in de olie.

  3. 3

    Doe de tomaten bij de ui, met de suiker, balsamico en knofl ook. Laat een drietal minuten stoven.

  4. 4

    Overgiet met de bouillon en doe er de selder, laurier, basilicum en oregano bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  5. 5

    Laat ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.

  6. 6

    Verwijder het laurierblad en proef. Kruid eventueel met peper en zout. Wil je een superfi jne saus, duw ze dan door de roerzeef. Beter niet mixen: de pitjes van de tomaten maken de saus bitter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien. Pel de tomaten en snij ze in stukken. Snij de knoflook en de selder fijn. Hak de oregano en basilicum fijn. 

  2. 2

    Fruit de uisnippers in de olie.

  3. 3

    Doe de tomaten bij de ui, met de suiker, balsamico en knofl ook. Laat een drietal minuten stoven.

  4. 4

    Overgiet met de bouillon en doe er de selder, laurier, basilicum en oregano bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  5. 5

    Laat ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.

  6. 6

    Verwijder het laurierblad en proef. Kruid eventueel met peper en zout. Wil je een superfi jne saus, duw ze dan door de roerzeef. Beter niet mixen: de pitjes van de tomaten maken de saus bitter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.