Meest recente artikelen

Drank koelen doe je zo!

Zomer hack

Drank koelen doe je zo! Artikel

Tuinfeest of bbq gepland? Daar horen drankjes bij! Koude drankjes liefst. Maar wat doe je als je ijskast al propvol steekt, en je er geen plaats meer hebt om al die drankjes te koelen? Geen probleem! Met deze tips wordt drank koelen een fluitje van een cent.

Zout

Straks een barbecue gepland? Leuk! Samen met vrienden genieten van lekker eten en een fris drankje… Oeps! Drank vergeten koud zetten? Geen probleem! Met deze tip worden je drankjes in een mum van tijd ijskoud. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn (veel) ijsblokjes, water, keukenzout en een kom of koelemmer.
Doe de ijsblokjes in de kom (of koelemmer), giet er wat water bij en strooi er flink wat zout doorheen. Nadat je alles door elkaar hebt geroerd leg je je fles(sen) drank in het ijswater. Dankzij het zout vindt er een chemische reactie plaats, waardoor het koelproces wordt versneld. Daardoor heb je binnen een half uurtje al ijskoude drankjes. Genieten maar!

Badkuip

Als je een groot (tuin)feest organiseert, heb je wel erg veel koelemmers nodig om al die drank fris te houden. Vul daarom een grote, oude badkuip (die je makkelijk goedkoop kan scoren) met water, ijsblokjes, eventueel wat zout en de drankjes. Zet er een tafeltje met glazen en flesopeners naast en laat je gasten weten dat het zelfbediening is. Zo hoef jij ook niet heel de tijd rond te lopen om drankjes bij te vullen. Supermakkelijk, mooi en origineel!

Vriezen maar

Niet veel plaats in de koelkast maar wel in de vriezer? Leg je drankjes er de nacht voordien al in. Haal ze er een paar uur voor je feest begint uit, zodat ze kunnen ontdooien. Het restje ijs dat nog in de fles zit, zal ervoor zorgen dat deze nog een tijdje koud blijft. Opgelet: Doe dit niet met glazen flessen of drankjes met bubbels erin!

Ijsblokjes

Heel voor de hand liggend, maar heel efficiënt: maak op voorhand wat ijsblokjes en gooi ze in je drankjes. Bovendien kan je prachtige ijsblokjes maken die je drankje meteen opleuken. Benieuwd hoe je de mooiste ijsblokjes maakt? Klik hier.

Natte doek

Heb je toch een beetje plaats in de koelkast? Wikkel je fles dan in een schone, natgemaakte doek en leg ze in de ijskast. Zo zal de fles beter afkoelen in zijn geheel.

Lees ook…

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen