Meest recente artikelen

Barbecuerooster schoonmaken: dit zijn de 6 makkelijkste manieren

Je barbecuerooster weer zo goed als nieuw!

Barbecuerooster schoonmaken: dit zijn de 6 makkelijkste manieren Artikel

Niets zo gezellig als een barbecue met vrienden op een zonnige dag. Het barbecuerooster schoonmaken daarentegen is meestal niet zo'n pretje. Met deze tips krijg je hem in een mum van tijd weer schoon.

1 Met zilverpapier of een metaalspons

Tussen verschillende bereidingen door kun je het barbecuerooster eens schoonmaken met een prop zilverpapier of een metaalsponsje op een vleesvork geprikt, om zo het meeste vuil te verwijderen. Eens je klaar bent met grillen kun je er dan nog eens over gaan met een borsteltje of sponsje om ook de laatste restjes te doen verdwijnen.

2 Met citroen

Om vet en geurtjes te verwijderen kan je een halve citroen op een vork prikken en met de snijkant over de hete grill wrijven. Geen citroen in huis? Een doormidden gesneden ui werkt even goed!

3 Goed doorwarmen

Laat je barbecue na het grillen nog even aan staan en hou hem op hoge temperatuur. De aangekoekte restjes komen zo los en zijn makkelijk te verwijderen.

4 Vochtig krantenpapier

Wikkel het afgekoelde rooster na het barbecueën in krantenpapier en maak het papier vochtig. Laat het een nachtje liggen en de volgende ochtend kun je het vuil gewoon met keukenpapier verwijderen.

5 In het gras

Leg je barbecuerooster 's avonds in het gras en laat het ochtenddauw zijn werk doen. 's Ochtends kun je het vuil met een doek of wat keukenpapier van je grill vegen. Opgelet, gooi het rooster niet in het gras wanneer hij nog heel warm is, om schroeivlekken in je gazon te vermijden!

6 Met een scheutje bier

Je barbecuerooster schoonmaken met bier? Het klinkt gek, maar het werkt echt! Giet wat bier over je nog warme barbecuerooster en laat even inwerken. Nadien kun je het meeste vuil eraf vegen met wat keukenpapier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen