Meest recente artikelen

Goedkoper koken

  • Deel dit artikel:
Goedkoper koken Artikel

Ongemerkt wordt er veel energie en daardoor geld verspild tijdens het koken. Met een paar kleine aanpassingen, kun je dit al verbeteren!

Met deze 6 tips wordt koken goedkoper!

  • Organiseer je koelkast en diepvries

Wanneer je koelkast en diepvries goed georganiseerd zijn, hoeft deze minder lang open wanneer je iets zoekt. Zorg daarom dat je weet waar alles staat. Hou eventueel een lijstje bij, zo hoef je de deur maar heel ev

  • Gebruik geen hele pot water om groenten en aardappelen te koken

Je verbruikt minder energie als je groenten en aardappelen maar voor een derde onder water zet. Zo worden ze toch mooi gaar, blijven er meer vitamines behouden, én verbruik je minder energie als wanneer je de hele kookpot met water zou vullen.

  • Gebruik een deksel

Zonder deksel verbruikt je fornuis twee tot drie keer zoveel energie! En producten zijn vaak sneller klaar omdat de warmte in de pan blijft en water dus ook sneller kookt

  • Kies voor de juiste kookplaat

Stem de maat van de pan af op de grootte van de kookplaat of gaspit. Wanneer de gaspit te groot is, is dit niet alleen gevaarlijk maar gaat er ook kostbare energie verloren.

  • Wacht niet tot de oven helemaal voorvervarmd is

Heel veel producten kun je zonder problemen in de oven leggen op het moment dat je die opzet. Zo hoeft de oven minder lang aan te staan en kun je heel eenvoudig besparen op je energieverbruik.

  • Zet elektrische kookplaten eerder uit

Als je een elektrisch fornuis gebruikt, kun je de kookplaat een paar minuten voor het eind van de bereidingstijd al uitzetten. De plaat geeft nog een tijdje voldoende warmte af zodat het eten nog even verder kan sudderen zonder extra energie te verbruiken. Hetzelfde geld voor de oven.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen