Meest recente artikelen

De barbecuetrends voor 2018

Helemaal hip in barbecueland!

  • Deel dit artikel:
De barbecuetrends voor 2018 Artikel

Barbecueën is veel meer dan een stukje vlees op de grill gooien. Elk jaar ontstaan er enkele nieuwe trends. Wij zetten de nieuwigheden van 2018 voor jou op een rijtje!

Neem je tijd

Barbecue wordt steeds populairder en de stukken vlees die we er op gooien steeds groter. Grotere stukken vlees moeten natuurlijk langer bakken, maar dat is helemaal niet erg want slow cooking is helemaal in. Neem je tijd en laat het vlees op een lagere temperatuur extra lang op je barbecue liggen.

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Runderribstuk op hooi gegaard

Gezond barbecueën

Hoewel vlees populair blijft, is ook de veggie bbq hip dit jaar. Deze barbecue trend is niet alleen lekker, maar ook goed voor je lijn. Een vegetariër aan tafel hebben is niet meer ongewoon, we zien dan ook steeds meer groenten op de barbecue verschijnen. Ook gepofte aardappels zijn populair, zowel bij vleeseters als bij vegetariërs.

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aardappel in de schil

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Champignonburgers

Op hout stoken

Je barbecue op hout in plaats van op kolen stoken is hip en zorgt voor een gerookte smaak. Ook natte houtschilfers over je kolen strooien kan voor die speciale smaak zorgen. Wie zijn barbecue op hout stookt – probeer bijvoorbeeld eens druivelaar, of olijfbomenhout – maakt dit jaar zeker indruk op zijn gasten. Let op, hout van naaldbomen is te vermijden: de hars geeft je stukjes vlees of vis een bittere smaak. En natuurlijk is ook geverfd hout, rot hout of afvalhout van meubelen of paletten absoluut te vermijden.

Meten is weten

Barbecue wordt dit jaar wat serieuzer genomen. De echte barbecueliefhebber heeft dan ook een thermometer in zijn toolkit zitten. Zeker wanneer je grote stukken vlees wil bakken is een thermometer onmisbaar.

Zoutsteen

Barbecueën op een zoutsteen is een trend uit 2017 die dit jaar nog populairder wordt. Een zoutsteen wordt op je barbecue tot 350 graden warm. Het zout van de steen brengt je gerecht op smaak. Er zitten ook andere mineralen in de steen die de smaak complexer maken dan wanneer je gewoon zout zou gebruiken. Opgelet, warm je steen langzaam op, anders zou hij weleens kunnen barsten.

 

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Caesarsalade met gepaneerde kip

Het hele jaar door

Barbecueën hoeft al lang geen speciale gelegenheid meer te zijn. De barbecue uithalen op een doordeweekse dinsdag? Waarom niet! Barbecueën hoeft in 2018 ook niet meer beperkt te blijven tot de zomer. Ook een winterbbq kan erg gezellig zijn.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen