Meest recente artikelen

Kookplezier met bier: Belgische biercultuur wordt Unesco-Werelderfgoed

Lekker koken met bier

Kookplezier met bier: Belgische biercultuur wordt Unesco-Werelderfgoed Artikel

De Belgische biercultuur is officieel opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de Unesco. Dat moet gevierd worden...met bier natuurlijk!

Wij als Belgen zijn al lang erg trots op ons bier. En dat wordt nu ook officieel erkent! Unesco heeft de Belgische biercultuur opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Dat moet gevierd worden met een lekker biergerechtje!

Enkele tips om te koken met bier:

  • Ga op zoek naar een bier dat bij je gerecht past aan de hand van smaakovereenkomsten. Kies bij je stoofgerechten bijvoorbeeld voor een trappistenbier en voor de bereiding van een salade voor een witbier of fruitbier.
  • Voeg een (gepureerde) wortel, een paar druppels citroensap en wat tijm of rozemarijn toe aan je stoofpotje, als deze te bitter is geworden door het bier. Aan te bittere sauzen kan je Sherry toevoegen.
  • Hoe langer je het bier kookt, hoe sterker het zal smaken. Gebruik dus geen te sterk of te bitter bier voor een gerecht dat lang moet sudderen.
  • Als je toch met een sterk biertje wil koken, voeg je het bier geleidelijk aan toe tijdens de bereiding van je gerecht. Proef regelmatig.
  • Overdrijf niet. Te veel is nooit goed.
  • Laat het bier niet te lang inkoken. Anders zullen de bittere toetsen de overhand te nemen.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen