Meest recente artikelen

Terrasjes met een bonus

Op deze terrassen-met-een-plus is het zalig toeven

Terrasjes met een bonus Artikel

Een namiddagje of avond gezellig bijkletsen op een zonnig terrasje is sowieso al een van onze favoriete bezigheden, maar deze terrassen hebben nog enkele extra troeven achter de hand. Je moest al vertrokken zijn!

Oost-Vlaanderen

Huis van Alijn, Gent

Vlakbij het Gravensteen ligt het Huis van Alijn, een museum gewijd aan het dagelijkse leven in de 20ste eeuw. Het museumcafé beschikt over een zalig rustig terras tussen de boompjes op het binnenplein. Het is een cliché, maar 't is een oase van rust voor als je even aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

Naar de website

 

Café Congé, Sint-Niklaas

Van 30 juni tot en met 26 augustus kun je in Sint-Niklaas op Congé! Doe je schoenen uit, plof in een van de strandstoelen, bestel een hapje en een drankje en laat je verwennen!

Naar de website

 

Milano Beach, Aalst

Zomerse sfeer? Check. Loungezetels? Check. Strakke deuntjes? Dubbelcheck. Deze zomer waan je je op een trendy strandbar op Ibiza, en je hoeft niet eens verder te reizen dan het Keizersplein in Aalst.

Naar de website

 

Antwerpen

M HKAFE, Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen heb je vast al een keer bezocht, maar deze zomer moet je je bezoekje écht combineren met een stop op het zonnige terras van het M HKAFE. Terwijl je slurpt van je wijntje, geniet je van een prachtig uitzicht op de Schelde. Toch pech met een buitje? Dan kun je in de coole serre terecht.

Naar de website

 

Kuub, Mechelen

Culturele zielen kunnen hun hart ophalen in cultuurcafé Kuub in Mechelen. Wat dat precies inhoudt? Je vertrouwde signature drink plus een concert, een interessante voordracht of plaatselijk talent. Altijd de moeite!

Naar de website

 

Melkerij Peerdsbos, Brasschaat

Zin om een hapje te eten of een glas te drinken in een echt stuk geschiedenis? Dan moet je absoluut eens naar Melkerij Peerdsbos in Brasschaat. De oude hoeve bestaat al sinds de 15de eeuw! En terwijl jij geniet van al dat moois, leeft je kroost zich uit in de grote speeltuin.

Naar de website

 

West-Vlaanderen

Blue Buddha Beachclub, Knokke

Geraak je niet meteen naar Saint-Tropez deze zomer? Geen zorgen: de Blue Buddha Beachclub is the next best thing. Huur een strandstoel of een luxekussen, kraak een flesje en smeer je goed in!

Naar de website

 

2be, Brugge

In de 2be Bar in Brugge bewonder je niet enkel een heuse muur met tal van bieren, je degusteert ze ook op het terras met een van de mooiste zichten in het Venetië van Vlaanderen.

https://www.instagram.com/p/BkiCyz_AQkc/?taken-at=219175481

Naar de website

Mokkabar, Roeselare

Wie houdt van zoet, moet zich nú naar Roeselare reppen! In de Mokkabar in de Wallestraat proef je van verwenbordjes, nip je van een hete koffie of thee of verfris je je met een homemade smoothie. Je kunt er ontbijten en lunchen, en wedden dat je blijft rondhangen om er ook nog eens te aperitieven?

Naar de website

 

Limburg

De Vallei van Colen, Borgloon

Op de website van de Vallei van Colen lees je dat 't café te midden van de 'ultieme plek voor wandelaars en fietsers' ligt, en da's absoluut niet gelogen. Je kunt er zalig uitblazen met huisgemaakte lekkernijen terwijl je met een prachtig uitzicht op de achtergrond je verdere tocht uitstippelt.

Naar de website

 

T Klijn Kaffee, Hechtel

Ben jij wel voor een feestje te vinden en houd je van verrassingen? Dan is T Klijn Kaffee vast een bar naar je hart. De sympathieke uitbaters organiseren blijkbaar graag evenementen, want er is altijd wel iets te doen.

https://www.instagram.com/p/BYMQPRchVLk/?tagged=tklijnkaffee

Naar de website

 

Brouwerij Wilderen, Sint-Truiden

Als je benieuwd bent naar het reilen en zeilen in een brouwerij, word je met open armen ontvangen in Brouwerij Wilderen. Je kunt er een rondleiding boeken en daarna neerploffen met een fris glas Wilderen Goud op het adembenemende terras.

Naar de website

 

Vlaams-Brabant en Brussel

Chalet Robinson, Brussel

De prijs voor de meest sprookjesachtige locatie in deze lijst gaat naar Chalet Robinson. Deze brasserie ligt op een eiland in het Ter Kamerenbos. Sluit een romantisch boottochtje af met een nog romantischer diner op het idyllische terras.

Naar de website

 

El Café, Elsene

In El Café is het elke dag feest: bestel je favoriete cocktail, kies een tex-mex-hapje op de kaart en laat je meevoeren door de zuiderse sfeer.

Naar de website

 

De Blauwe Schuit, Leuven

Op de gezellige Vismarkt in Leuven vind je De Blauwe Schuit, een gemoedelijke brasserie. De troeven? De geweldige bediening en de prachtige binnentuin inclusief gastheer Josse, de pauw (heb je 'm?).

Naar de website

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen