Meest recente artikelen

5x lekkere abdijen en brouwerijen

Een biertje proeven na je bezoek? Ja, hoor!

5x lekkere abdijen en brouwerijen Artikel

Een leuke, interessante middag en een lekker biertje achteraf: wie is daar nu niet voor te vinden? Deze 5 brouwerijen zijn stuk voor stuk de moeite om te bezoeken!

Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al vijf generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Combineer je brouwerijbezoek met een heerlijke hoeveboterham met beenham en graantjesmosterd of varkensvleesribben uit de hoeveslagerij gegaard op 63°C in de brasserie ernaast.

Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen – hetanker.be

Brouwerij VDBCK (Tielrode)

De gloednieuwe brouwerij VDBCK – bekend van het Kerel-bier – maakt intussen negen verschillende bieren. Behalve een rondleiding, kun je er ook een ballonvaart, een overnachting of zelfs een bierbrouwworkshop doen.

Antwerpsesteenweg 12, 9140 Temse – vbdck.be

Maison Leffe (Dinant)

Wie kent Maison Leffe niet? In het mooie voormalige klooster Hotel La Merveilleuse in Dinant kun je je onderdompelen in de wereld van het acht eeuwen oude Leffe-bier.

Charreau des Capucines 23, 5500 Dinant – leffe.com

Brouwerij Haacht (Boortmeerbeek)

Van plan om Brouwerij Haacht te bezoeken? Een professionele gids leidt je rond en toont je elke stap van het brouwproces en de vulling van de fles. Na afloop kun je natuurlijk ook proeven!

Provinciesteenweg 28, 3190 Boortmeerbeek – haacht.com

Brouwerij De Koninck (Antwerpen)

Stadsbrouwerij De Koninck heeft sinds kort een nieuwe interactieve brouwerijtour, waarin je alles te weten komt over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Een Bolleke en kaasje erbij? Ja, hoor!

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen – dekoninck.be

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen