Meest recente artikelen

Mealpreppen voor schooldagen: rust in je hoofd, eten op tafel

Een goed begin is het halve werk!

Mealpreppen voor schooldagen: rust in je hoofd, eten op tafel Artikel

Schoolavonden kunnen hectisch zijn: huiswerk, hobby’s, zwemles, muziekles… en ondertussen moet er ook nog eten op tafel komen. Mealpreppen is je geheime wapen om rust te vinden in de chaos. Met een beetje voorbereiding zet je doordeweeks in een mum van tijd gezonde én lekkere maaltijden op tafel.

Mealpreppen is niet hetzelfde als elke dag hetzelfde eten. Integendeel: het gaat erom dat je basisbereidingen maakt die je door de week kan combineren en variëren. Zo heb je niet alleen meer rust in je hoofd, maar ook meer ruimte om samen aan tafel te genieten.

Stel je voor: op maandag hoef je enkel pasta te koken omdat je tomatensaus al klaarstaat. Op dinsdag bouw je in vijf minuten een wrap met kip en frisse groentjes. Op woensdag warm je een grote pot soep op die je tijdens het weekend maakte. En donderdag staat er een geurige curry klaar die enkel nog rijst nodig heeft. Vrijdag? Dan schuif je een ovenschotel in de oven die je de avond voordien al in elkaar knutselde. Klinkt heerlijk, toch?

Zo begin je eraan

De sleutel tot mealpreppen is plannen. Zet je in het weekend even neer met pen en papier en denk na: welke avonden zijn het drukst? Waar kan ik tijd winnen? Schrijf een weekmenu uit, maak een boodschappenlijstje en reken een uurtje of twee om vooraf te koken.

Inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje bij onze weekmenu's! Leuke recepten gevonden? Maak dan je eigen weekmenu!

Enkele handige tips

  • Kook in grote hoeveelheden. Een dubbele portie tomatensaus of chili kost nauwelijks extra moeite, maar levert je wél een tweede maaltijd op.
  • Werk met basiscomponenten. Kook bijvoorbeeld een grote pot rijst of pasta, rooster een bakplaat vol groenten en bewaar alles apart in de koelkast. Zo kan je elke avond mixen en matchen!
  • Snij je groenten op voorhand. Zo zijn ze meteen klaar om in de pan te gaan en win je heel wat tijd.
  • Gebruik de diepvries als reddingsboei. Soepen, stoofpotjes, sauzen, quiches en ovenschotels kan je perfect invriezen in porties. Op een drukke avond heb je het maar gewoon op te warmen!
  • Ook tussendoortjes kun je op voorhand maken. Denk aan bananenbrood, muffins of koekjes. Maar er op zondag een gezellige bakdag van met je kinderen, zodat ze voor de rest van de week tussendoortjes hebben!
  • Maak het jezelf niet te moeilijk. Met een paar basisingrediënten maak je al snel een voedzame maaltijd.

Aan de slag

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen