Korean Crispy Chicken burger: zo maak je 'm zelf!
Dé Instagramhype
Van de Instagramhype tot het populairste gerecht op festivals, en nu ook in je eigen keuken: Korean Crispy of Fried Chicken. Want met onze tips en het ultieme recept verras je je tafelgezelschap met een heerlijke homemade Korean Crispy Chicken burger.
Op de socials kun je momenteel niet om de Korean Crispy Chicken burger heen, en terecht: het is een onmisbare smaaksensatie die je zeker zelf eens wil uitproberen.
Wat is een Korean Crispy Chicken burger?
Dit populaire Koreaanse gerecht staat bekend om de kip met een ultrakrokante korst en een vaak zoet-pittige saus.
- De typische smaakmaker is de yangnyeom-saus: een lichtbruine, pittige, zoet-zure saus en de echte showstopper van dit gerecht. Yangnyeom-saus wordt gemaakt met gochujang, een subtiele Koreaanse chilipasta en sublieme smaakmaker die je echt in huis moet hebben!
- Anders dan bij Amerikaanse gefrituurde kip wordt er geen bloem, maar maïszetmeel gebruikt om de kip in te paneren.
- Ook worden er kippendijen gebruikt, omdat die veel malser zijn en minder snel uitdrogen dan ander kippenvlees.
Tip: traditioneel wordt de kip dubbel gefrituurd, één keer om te garen en één keer om krokant te maken, maar je kunt deze kip ook perfect in de airfryer in één keer klaar maken.
De ultieme Fried Chicken-burger
Getest en gefinetuned: ons recept voor de ultieme Crispy Chicken burger, met een shortcut via de airfryer. Wil je dit recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Nog meer burgers?
Is ‘burgers all day, every day‘ je motto in de keuken? Hier vind je nog meer inspiratie!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!