Recept

Korean Crispy Chicken burger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel wordt de kip voor deze hippe burger dubbel gefrituurd, maar je kunt ze ook perfect in één keer klaarmaken in de airfryer. De typische yangnyeom-saus - een lichtbruine, pittige, zoet-zure saus – is de showstopper van dit gerecht.

bereiding
  1. 1

    Breng de kippendijen op smaak met peper, zout en de geraspte gember. Wentel ze door het maïszetmeel.

  2. 2

    Leg de kippendijen in de airfryer en bedruppel ze met de arachide-olie. Bak ze zo’n 40 minuten in de airfryer tot ze mooi krokant zijn. Draai ze tijdens het bakken af en toe even om.

  3. 3

    Maak intussen de saus. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de knoflook, het limoensap, de gember, de honing, de sojasaus en de gochujang goed onder elkaar.

  4. 4

    Maak de snelle kimchisalade. Meng de geraspte wittekool met de mayonaise, de gember en het limoensap. Doe er eventueel wat chilivlokken bij.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de hamburgerbroodjes, maak ze wat vochtig en rooster ze kort in de oven.

  6. 6

    Neem de hamburgerbroodjes uit de oven en lepel wat snelle kimchisalade op de bodems. Leg er de crispy kippendijen op en lepel er de saus over. Sluit de broodjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Korean Crispy Chicken burger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!