Meest recente artikelen

Is een lichte rosé beter dan een donkerroze rosé?

Glashelder

Is een lichte rosé beter dan een donkerroze rosé? Artikel

Lekker eten, daar hoort ook iets lekkers om te drinken bij. Culi-journalist Marlies beantwoordt nuchter alle vragen over de meest uiteenlopende dranken. Deze keer: is een lichte rosé beter dan een donkerroze rosé?

Is een lichte rosé gris beter dan een donkerroze rosé? Het antwoord is simpel: neen.

  • De kleur van rosé wordt bepaald door de schil van de blauwe druiven. Hoe langer het sap in contact blijft met de druivenschil, hoe roder de kleur.
  • Meer schilcontact kan wel voor een complexere, rijkere smaak zorgen, maar de kleur is veeleer een kwestie van stijl.
  • De laatste jaren is een lichtgekleurde rosé (a.k.a. rosé gris) gewoon trendyer dan een donkere of donkerroze.

Zin om zelf roseetjes te testen? Dat kan met het door ons zorgvuldig samengestelde Libelle rosépakket. Veel testplezier!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen