Meest recente artikelen

Wat is het gezondste: de witte of blauwe druif?

Ze zijn even lekker, maar er is wel een verschil in voedingswaarden!

  • Deel dit artikel:
Wat is het gezondste: de witte of blauwe druif? Artikel

Lekker, zo’n trosje druiven! Sommigen kiezen altijd voor witte, terwijl anderen liever blauwe eten. Maar welke soort is nu eigenlijk het gezondste?

Voedingswaarden

Wees je er wel van bewust dat druiven niet de allerbeste keuze zijn als je op je lijn probeert te letten. Een portie bevat vrij veel suiker en calorieën, maar het is alleszins een betere snack dan een zak chips. Druiven bevatten namelijk heel wat voedingswaarden en antioxidanten die veel voordelen met zich meebrengen. En bovendien zitten er veel vezels in die je lang verzadigd houden!

Blauwe druiven vs. witte druiven

Als je de calorieën vergelijkt, bevatten witte en blauwe druiven er evenveel. Ook qua vetten gaan ze quasi voor gelijkspel: blauw scoort 0,1 gram vet per 100 gram terwijl wit 0,4 gram vet bevat.

Als je naar de voedingsvezels en antioxidanten kijkt, steekt blauw er met kop en schouders bovenuit. Blauwe druiven bevatten 2,1 gram vezels tegenover 1,4 gram die witte druiven bevatten, en de hoge dosis anthocyanen – een soort antioxidant – is te danken aan de donkere kleur van de minivruchtjes. Extra mooi meegenomen: een onderzoek heeft onlangs bewezen dat mensen die meer anthocyanen eten, minder snel aankomen in gewicht. Af en toe een trosje druiven eten, kan dus zeker geen kwaad!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.