Meest recente artikelen

Proef nu van Libelle's pakket zomerrosés

Uitgekozen door Libelle hoofdredactrice Karen en vinologe Heleen van wijnbeurs.be

Proef nu van Libelle's pakket zomerrosés Artikel

Libelle maken kan ze als de beste, maar ook … wijn proeven! Hoofdredactrice Karen selecteerde samen met vinologe Heleen van wijnbeurs.be de lekkerste rosés. Die zitten in een zomers ontdekpakket dat jij nú in huis kunt halen. Proost!

Welke wijnen ontdek je in het pakket?

Libelle-pakket roséwijnen te koop op wijnbeurs.be

La Pauline 'Plaisir' Frankrijk, Pays d'Oc

Frisdroog, crispy en sappig met een hintje van aardbei en framboos: La Pauline is een fonkelende, lichtroze rosé, gemaakt van de beste druiven uit Zuid-Frankrijk. Deze wijn smaakt heerlijk op een zonnig terrasje, bij het aperitief, bij salades en gegrilde gamba's.

Karen: "La Pauline kun je drinken als aperitief na een lange dag, maar is ook lekker met een zomers gerechtje erbij. Leuk weetje: de wijn is genoemd naar de favoriete zus van Napoleon. Dát komt straks zeker van pas op een terras."

REX 'Le Roi du Midi' Frankrijk, Pays d'Oc

Frissappig, bomvol rood fruit en crispy fris: toprosé Rex is met z'n bleke kleur en vriendelijke karakter een echte zomerse dorstlesser, gemaakt van 100% grenache. Lekker bij oesters of een slaatje, bij zeevruchten of couscous.

Karen: "Als je mijn columns leest, weet je dat ik net als Brigitte Bardot hou van een lekkere 'vin piscine': een groot glas roséwijn met veel ijsblokjes erin. Rex is mijn nieuwe favoriet aan het zwembad!"

Numéro 20 'Fragrance' Frankrijk, Aix-en-Provence

Een knapperig frisse rosé met een levendige en geconcentreerde smaak. Deze wijn met z'n aantrekkelijke bouquet van framboos, aalbes en grapefruit met zilte mineralen valt makkelijk te pairen met heel wat gerechten, zoals een salade niçoise – we blijven in Frankrijk – of een gegrilde tonijnsteak. Ook een goede keuze bij de barbecue.

Karen: "De Provence, dat is vakantie, petanque én rosé. Eentje uit het hart van de Provence – in een mooie fles bovendien –mocht dus niet in onze selectie ontbreken."

Bodegas Olarra 'Acantus' Spanje

Deze verkwikkend frisse rosado uit Bodegas Olarra, een van de beste wijnhuizen van Spanje en van de wereld, zorgt met zijn aroma's van stuivend zoet rood fruit met een vleugje grapefruit voor eindeloos drinkplezier. Lekker bij zomerse salades, zalm, gamba's of gewoon als koele dorstlesser.

Karen: "Spanje linkte ik niet meteen aan een rosé, maar deze fles is een prettige verrassing. Bij Spanje denk ik aan vakantie en met deze wijn zijn dat twee vliegen in een klap."

Two Rivers 'Isle of Beauty' Nieuw-Zeeland, Marlborough

Rood bosfruit, een flinke lading mineraliteit… De rijke, zalmroze 'Isle of Beauty' rosé van wijnhuis Two Rivers geeft heel wat traditionele rosés uit de Provence het nakijken. Een wat 'culinairdere' wijn die een absolute topper is bij gegrilde tonijnsteak, bijvoorbeeld, maar ook bij gamba's, garnalen of een salade caprese.

Karen: "Een rosé uit Nieuw-Zeeland, wow, dat had ik nog nooit gedronken. Dit is een beetje (verder) reizen met je ogen dicht."

Galanti Vino Spumante Extra Dry Italië

Licht-zalmroze bubbels: met deze sparkling rosé uit Italië in het glas is het gegarandeerd feest! Het is een extra dry, dus niet te zoet, maar lekker strak. Dat maakt 'm tot de perfecte aperitiefwijn. Maar probeer 'm zeker ook met een salade van watermeloen en geitenkaas, of bij een lekkere paella.

Karen: "Roze bubbels, tof! Dit is een heel toegankelijke, maar toch verrassende rosé die ik deze zomer zeker op feestjes ga schenken."

Ook proeven?

Bestel ons pakket met 6 verschillende roséwijnen voor € 49,99 (dat is een korting van maar liefst 37%!) op wijnbeurs.be/libelle

Verzending is gratis. Deze actie is alleen geldig in België tot en met 30 juni 2024 en zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen