Meest recente artikelen

Ribeye: wat is dat en hoe maak je het klaar?

Lekker stuk

Ribeye: wat is dat en hoe maak je het klaar? Artikel

Steak komt in vele vormen. Zo is ribeye een van de meest populaire soorten in de winkel en op restaurant. Hier lees je waarin deze biefstuk verschilt van de andere en hoe je ‘m het best klaarmaakt.

Ribeye is voor velen dé favoriet onder de steaks. En al zul je in Frankrijk wel een ribeye geserveerd krijgen als je een entrecote bestelt: een ribeye of zesrib is geen entrecote.  Entrecote komt namelijk van de dunne lende van het rund, wat een verfijnd, smakelijk en mager stukje vlees oplevert. Er loopt ook minder vet door het vlees.

Ribeye is geen entrecote

De zesrib komt daarentegen uit het verlengde van de dunne lende, uit de ribbenkast van het rund. De vetrand in het midden lijkt met wat verbeelding op een oog, vandaar 'ribeye'. En het blijft niet bij een randje: het vet loopt gemarmerd door het vlees. Dat maakt het malser en sappiger dan bij entrecote. Er zit geen been aan maar omdat het vlees van tegen de ribben komt, is de vleessmaak nog krachter.

Bereiding

Bleu, saignant, à point of bien cuit? Je bakt het vlees zoals elke andere steak, met oog voor de grootte en dikte. Ook de combinaties, sauzenen gerechten zijn vergelijkbaar. Al leg je je lievelingssteak misschien nog het liefst op de barbecue. Of probeer een van onze meer creatieve gerechten om je favoriete stuk vlees te laten schitteren…

8x origineel met ribeye

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen