Recept

Italiaanse ribeye

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de kno ook en hak grof. Doe de kno ook met het zout en de verse kruiden in de vijzel en stamp tot een grove pasta. Roer er de olijfolie, de balsamicoazijn en de witte peper door. Verdeel in 2 porties.

  2. 2

    Wrijf de steaks grondig in met 1 portie van de kruidenrub, zet de andere portie weg. Laat minstens 1 uur marineren

  3. 3

    Steek de barbecue aan en smeer het rooster licht in met olie. Bak de ribeyes 7 minuten op middelhoog vuur, draai ze om en bak ze nog 5 minuten. Kwast ze af en toe in met de rest van de kruidenrub. Na 12 minuten zijn ze ‘medium rare’. Haal ze iets sneller van het vuur als je ze saignant wilt of laat ze wat langer liggen voor meer doorbakken vlees.

  4. 4

    Haal het vlees van de grill en laat het 15 minuten onder aluminiumfolie rusten. Snij de ribeyes in repen. Tip! Lekker met de warme portobellosalade en/of rozemarijnaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse ribeye

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!