Recept

Gepofte zoete aardappel met ricotta, ribeye en chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ik ga op reis en ik neem mee… Alvast geen vakantiekilo’s! Met deze ribeye kook je makkelijk en snel toch gezond tijdens je vakantie, thuis of ver weg. Nog beter nieuws: een portie telt slechts 295,3 kcal.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zoete aardappelen in een schaal en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven.

  2. 2

    Wrijf de ribeye in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het vlees naar keuze. Pel de rode ui en snij ’m in halve maantjes.

  3. 3

    Maak ondertussen de chimichurri. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de kruiden fijn, hou 4 eetlepels aan de kant en meng de rest van de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, chilivlokken, cayennepeper en komijnpoeder. Laat even trekken en voeg op het laatste moment de apart gehouden verse kruiden toe.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven en snij ze open. Snij het vlees in reepjes. Leg in elke aardappel 1 eetlepel ricotta, verdeel er het vlees over en werk af met rode ui en een lepeltje van de chimichurri.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte zoete aardappel met ricotta, ribeye en chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!