Recept

Thai beef met kruiden- en noedelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Bak het vlees gerust iets langer als je geen fan bent van ‘bleu’ of ‘saignant’ gebakken vlees.

bereiding
  1. 1

    Bereid het vlees. Meng de olijfolie met peper en zout en wrijf er het vlees mee in. Laat het even rusten.

  2. 2

    Maak de dressing. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Pers het sap van de limoenen. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet opzij.

  3. 3

    Maak de noedelsalade. Spoel de komkommer en snij ‘m met een dunschiller in slierten. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Hak de pinda’s grof. Meng de vissaus met de geraspte limoenschil, het limoensap, de chilivlokken, de chilipeper, de knoflook, de sjalot, de lente-uitjes en de bruine suiker onder elkaar. Voeg deze marinade bij de komkomm

  4. 4

    Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Koel de noedels onder stromend koud water en laat ze uitlekken. Meng de noedels met de gemarineerde komkommer, de pinda's en de sesamzaadjes.

  5. 5

    Bak het vlees in een hete pan met braadboter 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin. Haal het uit de pan en laat even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes.

  6. 6

    Maak de kruidensalade. Pluk de blaadjes van de kruiden en meng ze met de mesclunsla in een schaal. Schik er het vlees naast, besprenkel met de dressing en werk af met de sesamzaadjes. Serveer er de noedelsalade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thai beef met kruiden- en noedelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!