Recept

Ribeye rack met olijventapenade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de tapenade in een blender en mix tot een fijne tapenade. Wrijf het vlees ermee in en laat het een nacht rusten in de koelkast.

  2. 2

    Haal het vlees de dag nadien een uur voor je het bereidt opnieuw uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg het vlees op het rooster van de ovenschaal,schenk in de ovenschaal 2 glaasjes water uit en laat het geheel 40 minuten garen tot de vleesthermometer 50°C aangeeft.

  3. 3

    Spoel de aardappelen, prik er een paar keer in met een vork en laat wat drogen. Doe zeezout in een kommetje en rol er de aardappelen in tot de schil met zout bedekt is. Schuif ze mee in de voorverwarmde oven en laat ze 1 uur en 15 minuten garen tot de schil krokant is.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven en laat nog een halfuur rusten onder aluminiumfolie. Het vlees zal zo nog verder garen.

  5. 5

    Verwijder het vet uit de ovenschaal, blus met de wijn en schraap de aanbaksels los. Giet het mengsel in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg bouillon en tijm toe en laat de saus een kwartier inkoken.

  6. 6

    Voeg de bloem bij 1 eetlepel van de boter en meng tot een papje. Voeg deze binding toe aan de saus en laat die even binden. Voeg dan de rest van de boter toe.

  7. 7

    Haal de aardappelen uit de oven, maak een insnede bovenaan en duw er het kruim uit. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de aardappelen en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ribeye rack met olijventapenade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!