Meest recente artikelen

Klopt het dat het niet goed is om fruit te eten na een maaltijd?

Of kies je beter voor een ander dessertje?

Klopt het dat het niet goed is om fruit te eten na een maaltijd? Artikel

Kiezen voor een stukje fruit als dessert, lijkt een gezonde keuze. Maar is dat wel zo? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts .

Als je Karolien Olaerts niet kent van haar populaire blog Karola's Kitchen, dan herken je haar misschien als de auteur van verschillende boeken over gezonde voeding of haar podcast De Karola's Kitchen Podcast. In haar vaste rubriek bij Libelle Lekker beantwoordt Karolien al onze vragen over voeding en gezondheid. Deze keer: is een stuk fruit na de maaltijd een goed of slecht idee?

Het antwoord van Karolien

"Het is een mythe dat fruit eten als dessert ongezond zou zijn. Het is heel persoonsgebonden en het kan erg specifiek zijn. Zelf eet ik bijvoorbeeld ontzettend graag en vaak appelen, maar na een maaltijd krijg ik er een opgeblazen gevoel van. Met een sinaasappel of kiwi heb ik dat niet. Dat zoek je het best zelf een beetje uit: heb je nooit last van fruit na een maaltijd, geniet er dan gewoon van. Heb je keer op keer last van een opgeblazen gevoel, dan eet je (bepaald) fruit beter op een ander moment."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen