Meest recente artikelen

Brood bakken in een broodbakmachine

Voor kraakvers brood!

Brood bakken in een broodbakmachine Artikel

Brood bakken in een broodbakmachine: volautomatisch en kraakvers. Een broodbakmachine doet het werk voor je, waardoor je niet al te veel tijd en moeite moet besteden aan het bakproces.

Een broodbakmachine kan een waardevolle toevoeging zijn aan je keukenapparatuur. Je kunt er eindeloos mee variëren in broodsoorten. Van pompoenbrood tot een heerlijk zoet rozijnenbrood, het kan allemaal. Het enige wat je moet doen is de juiste ingrediënten in de broodbakmachine doen en vervolgens het werk uit handen geven. We helpen je nog even op weg met enkele tips om het beste brood te bakken met je broodbakmachine.

Volg het recept zorgvuldig

Het is belangrijk om de hoeveelheid van elk ingrediënt zorgvuldig af te meten. Voeg niet te veel of te weinig toe. Het is ook belangrijk om de volgorde van de ingrediënten te volgen zoals aangegeven in het recept of de gebruiksaanwijzing van het toestel. Verder hoef je niets te doen, maar om je brood echt goed te krijgen, kun je hier best nauwkeurig te werk gaan.

Gebruik verse ingrediënten

Ook verse ingrediënten maken een groot verschil in de smaak van het brood. Zorg ervoor dat de bloem, gist en andere ingrediënten vers zijn en niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Zo kun je er zeker van zijn dat je brood heerlijk krokant uit de broodbakmachine komt.

Kies het juiste programma

Broodbakmachines hebben verschillende programma's voor verschillende soorten brood. Kies het programma dat past bij het type brood dat je wilt bakken. Vaak is er ook een keuze tussen een groot of een klein brood, en tussen een lichte of donkere korst. Ook dat kun je dus instellen zoals jij het wilt.

Controleer het deeg tijdens het kneden

De meeste broodbakmachines hebben een raampje waar je door kunt kijken. Controleer het deeg tijdens het kneden en voeg indien nodig extra bloem of water toe om de juiste consistentie te krijgen.

Haal het brood eruit zodra het klaar is

Het is belangrijk om het brood er meteen uit te halen zodra het klaar is. Laat het niet te lang in de broodbakmachine zitten, anders kan het droog worden doordat het nog wat doorgaart in de nog warme machine. Maar evengoed kan er bij het afkoelen condens gevormd worden waardoor je brood klef en vochtig wordt. Eens je de piep hoort, laat je het brood best afkoelen op een rooster.

Met deze tips kun je heerlijk vers brood maken in je broodbakmachine. Experimenteer met verschillende ingrediënten en recepten om je eigen perfecte brood te creëren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen