Meest recente artikelen

10x zalig brunchen

Onze favoriete adresjes

10x zalig brunchen Artikel

Wat is er leuker dan in het weekend de dag heerlijk langzaam te beginnen en gezellig lang te brunchen? Niets! Daarom geven we onze 10 favoriete brunchadresjes prijs.

Uitgetest: Chicago Café in Brussel

Libelle Lekker redactrice Sofie: "Chicago Café is een van de hipste brunchadresjes van het moment in Brussel. De open gevel, retro inrichting en de levendige sfeer nodigen uit om hier aan te schuiven. We installeren ons aan een formica tafeltje in best wel comfortabele cinemastoelen en krijgen meteen de brunchkaart in verschillende talen aangeboden. Je kiest hier uit vier brunches: vlees, vis, veggie of vegan. Vlees lijkt mij wel héél veel vlees (met hamburger, steak en worst), van vis hou ik niet zo 's ochtends. De vegetarische optie it is! Mijn tafelgenote gaat voor de vegan brunch. Je kunt trouwens ook à la carte bestellen. Aan het tafeltje naast ons smulde een familie bijvoorbeeld van een smakelijk uitziende omelet. Alle tafeltjes zijn gevuld, reserveren is dus niet overbodig. Gezinnen met jonge kinderen, enthousiaste toeristen en hele families mét oma en opa: iedereen lijkt het hier naar z'n zin te hebben. Er zijn een paar plekjes aan de open straatkant, voor wat terrasgevoel bij mooi weer, maar de meeste tafeltjes staan binnen. Het wordt snel duidelijk dat we hier niet met honger buiten zullen gaan. Mijn vegetarische brunch bestaat uit een toast met buffelmozzarella, salsa verde en een grote gekonfijte tomaat, Griekse salade met een filoflapje gevuld met geitenkaas, een flink stuk quiche, enkele soorten Franse kaas, en een kom yoghurt met blauwe bessen en chiazaad. Aan de overkant komt een al even kleurrijk bordje met hummus, gebakken champignons, falafel, rodebietenspread, avocado en een fruitslaatje met granola op tafel. Daarbij worden vers fruitsap en koffie of thee of een glaasje cava geserveerd. De porties zijn ruim, maar goed nieuws: je kunt een doggy bag krijgen. Chicago Café is trouwens niet alleen open voor brunch: overdag geniet je hier van een lekkere lunch (grote toasts, soep, slaatjes, hamburgers of quesadillas) of van een stukje artisanale quiche of gebak. Hier zien ze ons nog terug!"

Kidsproof hotspots

La fabbrica, Brussel

In het hart van Tour en Taxis vind je dé plek om met kinderen te gaan brunchen. Terwijl ouders genieten van een Italiaans getinte brunch, voorzien ze in La Fabbrica animatie voor kinderen. Circus skills, springkastelen, filmuurtje… of themabrunches met Halloween en Pasen. Een aanrader voor jong en oud.

 • Brunch: € 25 voor volwassenen, € 12 voor kinderen
 • Avenue du Port 86C, Brussels
 • Info: lafabbrica.be

Brochetto, Heist-op-den-Berg

Bij Brochetto zorg je verrassend genoeg zelf voor je eten want: er is een grillplaat ingewerkt in de tafel. Starten doe je met een ontbijtbuffet, waarbij je je eigen eitjes en pannenkoeken klaarmaakt. Daarna volgt een warm buffet met vlees-en visgerechten die je ook samen met je kinderen zelf bereidt.

 • Brunch: € 39 voor volwassen, € 2,90/levensjaar voor kinderen tussen 4 en 11 jaar .
 • Oudestraat 17, Heist-op-den-Berg
 • Info: brochetto.be

Dennenhof, Bokrijk

Hier mag het wat meer zijn voor ouder en kind. Zet je broeksriem een gaatje verder en start met het luxueuze ontbijtbuffet. Hou wel nog wat plaats voor de soep, de koude voorgerechten, het warm buffet en de zoete lekkernijen. Voor kinderen is er een aangepast buffet, een clown en een speciale speelhoek.

 • Brunch: € 48 voor volwassenen, € 9 tot € 35 voor kinderen
 • Domein Bokrijk, Craenevenne 121, Genk
 • Info:dennenhof.be

Onder vrienden

Sail and Anchor, Antwerpen

Elke zondag biedt chef Michael Yates je een Britse Sunday Roast aan. Beginnen doe je met een Bloody Mary, vervolgens komen de gefrituurde visjes en charcuterie. Oh, en dan moeten het buikspek, de yorkshire pudding, de gravy en de sticky toffee pudding nog komen!

 • Brunch: € 45 voor drie gangen
 • Guldenvliesstraat 60, Berchem
 • Info: sailandanchor.be

Wald, Gent

Kim en Louise zijn twee levensgenieters die hun biologisch ei kwijt wilden. Twee keer goed nieuws: dat is hen gelukt én jij kunt die eieren proeven. Tijdens de brunch bieden ze een arsenaal aan artisanale producten aan, waaronder quiches en seizoenssalades. Wedden dat je hier buitenwandelt met een heel goed gevoel? En misschien zelfs met wat nieuwe plantjes, want die verkopen ze ook.

 • Brunch: € 25 voor volwassenen, € 2 maal de leeftijd voor kinderen
 • Dendermondsesteenweg 39/001, Gent
 • Info: waldatheart.com

Bar Stan, Leuven

In Bar Stan geniet je à volonté van het uitgebreide buffet. Alles is er: croissants, pistolets, brood, confituur, charcuterie, choco, roerei, spek, salades, zalm, yoghurt, vers fruit, granola,… Kies voor een vroege reservatie tussen 10 en 11 uur, gf ga voor de late shift om 12.30 uur.

 • Brunch: vanaf € 22
 • Constantin Meunierstraat 2, Leuven
 • Info: barstan.be

Met dat tikje extra

Auberge du Pecheur, Sint-Martens-Latem

Aan de Leie ligt dit geweldige hotel met orangerie. Ze doen niet wekelijks een brunch, maar werken steeds rond thema's. Zegt een tot in de puntjes verzorgde herfst- of wildbrunch je wel iets? Of heb je misschien iets bijzonders te vieren? Steek dan hier je beentjes maar onder tafel.

De Barrier, Houthalen

Elke zondag proef je bij De Barrier van 'Ochtendsmaken'. Dat op zich is al geweldig, want je krijgt een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden met onder meer lekkere old school wentelteefjes en huisbereide tonijnsalade. Elke eerste zondag van de maand krijg je net dat ietsje meer. Dan zorgen ze voor live pianomuziek om je zondag in alle rust te beginnen.

 • Brunch: € 30 voor volwassen, € 15 voor kinderen
 • Grote Baan 9, Houthalen
 • Info: debarrier.be

Royal Astrid, Oostende

Elke eerste zondag van de maand kun je hier terecht voor een uitgebreide brunch… mét oesterbar. Proef het beste uit de zee aan het voorgerechtenbuffet en sluit af met een veelheid aan desserts en kazen. Bovendien kan iedereen die reserveert voordelig overnachten van zondag op maandag. Een extra reden dus om hier je brunch te boeken. Kleine tip: een strandwandeling is heerlijk na zo'n uitgebreid etentje.

 • Brunch: € 47,5 voor volwassenen, € 12-24 voor kinderen
 • Wellingtonstraat 15, Oostende
 • Info: royalastrid.be

Volg ons op FacebookInstagramPinterest,YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen