Meest recente artikelen

Tips voor een alcoholvrij aperitief

Voor ieder wat wils!

Tips voor een alcoholvrij aperitief Artikel

Lekkere hapjes, fijn gezelschap en een heerlijk drankje, wat heb je nog meer nodig voor een gezellige avond? En neen, hier hoeft niet altijd alcohol aan te pas te komen. Een alcoholvrij aperitief is het perfecte alternatief, verfrissend en overheerlijk!

Een alcoholvrij aperitief is zo lekker dat je er graag eens je glaasje wijn voor laat staan. Er bestaan tal van alcoholvrije vervangers voor sterke dranken. Daarnaast zijn ook alcoholvrije wijn en bier zeer populair. Ook voor cocktails bestaan er heel wat alcoholvrije alternatieven, de welbekende mocktails.

Wil jij nu ook eens graag een alcoholvrij aperitief op tafel toveren, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? We helpen je even op weg met enkele tips.

Experimenteer met verschillende smaken

Probeer verschillende combinaties van sappen, siropen en bruisend water om je eigen unieke smaak te creëren. Voeg bijvoorbeeld wat frambozensiroop toe aan bruisend water en voeg een scheutje citroensap toe voor een heerlijk verfrissend drankje.

Ga voor een mocktail-cocktail duo

Niet iedereen drinkt even graag een cocktail. Gelukkig bestaan er van de meeste cocktails ook alcoholvrije varianten. Van Tequilla Sunrise tot Mojito, het kan allemaal. Op deze manier is er voor ieder wat wils en kun je allemaal samen klinken. Cheers!

Gebruik verse ingrediënten

Verse ingrediënten zoals munt, basilicum en limoen geven je drankje een frisse, verkwikkende smaak. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je je drankje mooi kan presenteren, want het oog wil ook wat!

Voeg kruiden toe

Kruiden zoals rozemarijn en tijm kunnen een verrassende smaak toevoegen aan je aperitief. Voeg een takje verse kruiden toe aan je drankje voor een extra smaakdimensie.

Hou het simpel

Een eenvoudige aperitief kan net zo lekker zijn als een ingewikkeld recept. Een combinatie van bruisend water en cranberrysap bijvoorbeeld, simpel maar overheerlijk. Of geen zin om zelf iets te maken? Ga dan voor een alcoholvrij kant-en-klaar drankje.

Serveer het in een mooi glas

Een aperitief is niet alleen een drankje, maar ook een ervaring. Serveer je alcoholvrij aperitief in een mooi glas met ijs en een schijfje limoen om het er extra feestelijk uit te laten zien.

Met deze tips kun je een heerlijke alcoholvrije aperitief maken die niet alleen lekker is, maar er ook nog eens mooi uitziet. Geniet ervan!

Ga aan de slag met deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen