Meest recente artikelen

Hoe maak je limonade?

Fris en alcoholvrij

  • Deel dit artikel:
Hoe maak je limonade? Artikel

Je drinkt geen alcohol en wilt soms wel eens iets anders dan gewoon frisdrank. Hoe maak je de perfecte limonade die niet te zuur of te zoet is?

Het meest klassieke citroenlimonaderecept is geniaal in zijn eenvoud: breng eenzelfde hoeveelheid citroensap (bijvoorbeeld 300 milliliter) als suiker (300 gram) zachtjes aan de kook in een steelpannetje. Giet de afgekoelde siroop in een glazen fles en leng aan met spuitwater.

Je kunt er tijdens het afkoelen ook een beetje geraspte gember of een gehalveerde citroengrasstengel aan toevoegen en even laten trekken. Zeef (of verwijder de citroengrasstengel) voor de limonade in de fles gaat.

Limonade kun je ook maken van andere citrusvruchten, zoals limoen, grapefruit of sinaasappel. Dan volg je hetzelfde recept.

Of gebruik een van onze andere limonaderecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.