Recept

Virgin frozen margarita met citroen en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse maakt een heerlijke frozen margarita zonder alcohol. De citroen en rozemarijn geven een extra frisse touch.

bereiding
  1. 1

    Pers de citroenen. Schenk het sap door een zeefje en giet dit in een afsluitbaar diepvriesbakje. Voeg het suikerwater toe en roer goed door elkaar.

  2. 2

    Verwarm het water samen met de suiker, kneus de helft van de rozemarijn en voeg te. Laat 10 minuten inkoken, haal van het vuur en verwijder de rozemarijn.

  3. 3

    Zet het mengsel in de diepvries. Na 45 minuten roer je met een vork door het bevroren water. Herhaal dit elke 45 minuten à 1 uur. Na ongeveer 4 uur invriezen is je granité klaar.

  4. 4

    Maak een deel van het glas nat met een schijfje citroen en dop even in het grof zeezout.

  5. 5

    Roer de granité nog een laatste keer tot fijne korrels. Verdeel over de glazen en werk af met rozemarijn, een schijfje citroen en wat citroenrasp bovenop de granité.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!