Meest recente artikelen

Groenten voor kerst: wat kun je op voorhand doen?

Voorbereiding is key!

Groenten voor kerst: wat kun je op voorhand doen? Artikel

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van het kerstdiner en laat dit nu net iets zijn waar je heel wat tijd op kan besparen. In dit artikel lees je enkele praktische tips om efficiënt om te springen met je groenten, zodat je stressvrij kan genieten van je diner.

Een beetje voorbereidend werk kan nooit kwaad wanneer kerst om de hoek komt piepen. Eén van de beste manieren om stress te verminderen tijdens het koken voor kerst is door groenten alvast voor te bereiden voordat gasten arriveren. Je kunt je groenten al enkele dagen op voorhand schillen en snijden. Op deze manier hoef je ze alleen maar toe te voegen terwijl je aan het koken bent, waardoor je kostbare tijd bespaart én meer kunt genieten van het gezelschap van je gasten. Bewaar de groenten in water of luchtdichte bakjes in de koelkast totdat je ze nodig hebt. Snij de groenten ook in gelijke blokjes of reepjes, zodat ze ongeveer gelijk gaar zijn.

Wat klaar is, is klaar

Als je van jezelf weet dat je nog nét dat tikkeltje meer op voorhand moet doen, kun je de groenten ook al volledig klaarmaken. Je kunt ze eventueel al koken of grillen en vervolgens in de koelkast bewaren. Hierdoor hoef je de groenten alleen nog maar op te warmen en eventueel nog wat extra op smaak te brengen op de dag van het feestmaal. Laat je groenten wel eerst goed afkoelen en bewaar ze vervolgens in luchtdichte bakjes in de koelkast. Je mag dit maximum twee dagen bewaren, dus probeer dit goed in te plannen, zodat je het niet moet weggooien.

Tot slot kun je ook kiezen voor groentegerechten waar je niet al te veel werk aan hebt. Denk maar aan ovengroenten. Hierbij moet je enkel je groenten kuisen, op een ovenschaal leggen, even besprenkelen met wat olijfolie, peper en zout en de oven in. Je hoeft het niet continu in het oog te houden, waardoor je ook weer wat extra tijd in andere dingen kan steken.

Laat je dus vooral niet afschrikken door het kerstdiner, you got this! Met een goede voorbereiding kom je al een heel eind verder. Geniet vooral van al het lekkers dat op tafel verschijnt en het fijne gezelschap.

Ga aan de slag met deze kerstrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen