Recept

Hamburgers op de ofyr

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook Dominique Persoone en zoon Julius koken ’s zomers graag samen buiten. Ze gaan voor vuurproof lekkers barstensvol smaak, zoals deze hamburgers op de ofyr. Dominique: “Een hamburger is typisch iets dat je gaat kopen of snel ergens afhaalt. Maar zelf hamburgers maken is helemaal niet moeilijk. Daarmee kun je echt het verschil maken. Het belangrijkste aan een goede hamburger? Een lekkere plak kaas erbij!”

 

bereiding
  1. 1

    Maak de barbecuesaus. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Pers de sinaasappel. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 40 minuten zachtjes inkoken. Bewaar in een gesteriliseerde glazen fles of bokaal. Laat afkoelen. De saus kun je tot 2 weken in de koelkast bewaren.

  2. 2

    Maak de andalousesaus. Snij de augurken in fijne stukjes. Meng alle ingrediënten. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Maak de hamburgers. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en kruid met peper en zout. Maak met je handen 4 hamburgers van het mengsel. Laat ze even opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verhit een ofyr, barbecue, grill of hete plaat. Wrijf in met een scheutje olie. Pel de ui en snij in ringen. Bak de hamburgers op een heet vuur. Laat zeker lang genoeg aan één kant bakken voor je ze omdraait. Het korstje zal ervoor zorgen dat de hamburger niet blijft plakken. Bak de uiringen in een hete pan op de grill.

  5. 5

    Leg op elke hamburger een plakje kaas en laat ze even mee smelten. Snij de broodjes open en rooster ze kort op snijkant op de grill. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Spoel en droog de sla.

  6. 6

    Beleg de hamburgerbroodjes met een hamburger, een lepel andalousesaus, gebakken uiringen, een blaadje sla, een plakje tomaat en een lepel barbecuesaus. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburgers op de ofyr

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!