Meest recente artikelen

Zo maak je zelf rode currypasta

Wat je zelf doet, doe je beter

Zo maak je zelf rode currypasta Artikel

Gebruik jij graag rode currypasta in gerechten? Maak 'm dan eens zelf. In een gesteriliseerde bokaal blijft de currypasta een aantal weken goed.

Rood vs. groen

Het verschil tussen rood en groen zit 'm in de kleur van de pepertjes. In principe kunnen beide kleurtjes even pikant zijn, alles hangt af van de hoeveelheid en de sterkte van de chilipepers die je gebruikt. Voeg je de de zaadjes en zaadlijsten toe, dat zorgt dit voor een extra pikante toets.

Groene curry is fris en scherp van smaak. Het past perfect bij kip en vis.

Rode curry is iets aardser van smaak dan de groene pasta. Lekker bij rundvlees, lamsgehakt en groenten zoals pompoen, aubergine, zoete aardappel.

Gele currypasta wordt gemaakt van groene chilipepers en krijgt zijn kleur door extra kerriepoeder en kurkuma toe te voegen. Eventueel kun je verse kurkuma raspen.

Zo maak je zelf rode currypasta

  • Rooster ½ kl koriander en ½ kl komijnzaadjes kort in een droge koekenpan.
  • Stamp ze daarna fijn met 1 teentje knoflook en 1 gesnipperde sjalot.
  • Voeg daarbij 4 gesnipperde rode chilipepers, een flinke snuif zeezout, het sap en de geraspte schil van 1 biolimoen, 1 kl galangawortel, 1 kl garnalenpasta en het gesnipperde witte gedeelte van 1 stengel citroengras.
  • Stamp alles fijn in de vijzel tot een stevige pasta.

Gebruik je gedroogde chilipepers? Week ze dan eerst in water en verwijder nadien de zaadlijsten.

Wil je veggie currypasta? Voeg dan geen garnalenpasta toe. De smaak zal ook iets milder zijn.

Tip: De geur en smaak van zelfgemaakte currypasta komen pas echt tot hun recht als je de pasta al bakkend losroert in een droge koekenpan

Zo bewaar je 't

Currypasta blijft een aantal weken in een goed gesteriliseerde bokaal. Je kunt de currypasta ook in een diepvrieszakje in de vriezer bewaren. Duw alle lucht er goed uit.

Aan de slag

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen