Meest recente artikelen

Met welke soorten fruit kun je limoncello maken?

Heerlijk fris digestiefje

Met welke soorten fruit kun je limoncello maken? Artikel

Hoe maak je zelf limoncello? En behalve met citroen, met welke andere soorten fruit lukt dat nog?

Limoncello maken is verrassend makkelijk en het resultaat is overheerlijk. Bovendien is het leuk om als cadeautje te geven, als alternatief voor een fles wijn. Het enige wat je nodig hebt, is 1 kilo biocitroenen, 0,5 liter (goedkope) alcohol (90°C) en 400 gram suiker. En tijd.

Zo maak je 't!

Spoel de citroenen en schil ze met een dunschiller. Doe de schillen in een kom en giet er 500 milliliter alcohol bij. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de schillen een week rusten op een donkere plaats. Kook 600 milliliter water samen met de suiker. Giet de alcohol met de citroenschillen erbij en laat nog even koken. Laat een uur afkoelen, zeef en giet in flessen.

Limoncello kun je ook maken van pompelmoes, heerlijk! Of met sinaasappel, dan heet het arancello. Gebruik je een mix van citrusvruchten, dan noemen we het agrumello. Er kan zelfs ook ander fruit dan citrusfruit gebruikt worden, zo maak je bijvoorbeeld meloncello van meloen of fragoncello van aardbei.

Met limoncello als basis kun je lekkere drankjes maken

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen