Recept

Lamskroontje met pistachekorst, rozemarijnaardappelen en boontjessalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Op een Italiaans paasfeest - én ook in België - hoort lamsvlees! Of je het nu in een ragù bij pasta verwerkt, een lekkere lamsbout bakt of een heerlijk lamskroontje met een luxekorst van pistache serveert: heerlijk!

bereiding
 1. 1

  Bereid de aardappelen. Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met de olijfolie, kruid ze met peper en zout en doe er de takjes verse rozemarijn bij. Rooster de aardappelen zo’n 20 minuten in de oven.

 2. 2

  Bereid de lamskroontjes. Pel de knoflook en doe de knoflook samen met de pistaches en de boter in de keukenrobot of cutter. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de helft van de oregano en hak ze fijn. Doe de kruiden bij in de keukenrobot en mix alles tot een dikke pasta. Voeg wat olijfolie toe zodat je een mooie plakkerige pasta krijgt.

 3. 3

  Dep de lamskroontjes droog met wat keukenpapier. Kruid ze met peper en zout en korst ze langs beide kanten aan in een pan met olijfolie. Leg de lamskroontjes in een ovenschaal en verdeel er de pistachepasta over. Gaar de lamskroontjes nog zo’n 15 minuten (of langer of korter naargelang de gewenste cuisson) mee met de aardappelen in de oven.

 4. 4

  Maak intussen de boontjes schoon en kook ze kort in gezouten water. Ze mogen nog een beetje krokant zijn. Spoel de boontjes onder koud water. Doe de rucola in een kom en doe er de boontjes bij, trek eventueel de helft van de boontjes open voor een speels effect. Bedruppel ze met de olijfolie en het citroensap en kruid de salade met peper en zout.

 5. 5

  Haal de lamskroontjes uit de oven en werk ze af met de rest van de oregano. Serveer ze met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjessalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met pistachekorst, rozemarijnaardappelen en boontjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!