Recept

Pastarol gevuld met asperges en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Peppe Giacomazza: “Ik heb mijn eigen twist aan dit traditionele Italiaanse gerecht gegeven. De combinatie van aardbeien, balsamico en asperges is verrassend én verrukkelijk!”

bereiding
  1. 1

    Maak een kuiltje in de pastabloem, breek hierin een eitje en meng goed. Maak telkens opnieuw een kuiltje voor de andere eieren en meng goed. Kneed tot een zacht deeg. Rol tot een bolletje, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Rol het pastadeeg uit, verdeel in vier en haal door de pastamachine. Verdeel elk pastavel nogmaals in 2 zodat je 8 pastavellen krijgt.

  3. 3

    Schil de asperges, haal het harde uiteinde eraf en kook beetgaar in licht gezouten water. Haal de asperges uit het water. Giet het water niet weg maar voeg een scheutje olijfolie toe en kook hierin de pastavellen in 5 minuten beetgaar. Haal de pastavellen uit het water en leg in koud water. Laat afkoelen en dep droog met een propere keukenhanddoek.

  4. 4

    Maak van de 8 pastavellen 4 grote vellen. Maak hiervoor 2 vellen in de lengte aan elkaar vast met een beetje water. Verdeel de asperges en geitenkaas over het uiteinde, rol op en snij in plakjes van 2 cm dik. 

  5. 5

    Mix de aardbeien fijn met de balsamico en een eetlepel olijfolie. Hou nog enkele aardbeien apart voor de afwerking.

  6. 6

    Verdeel de rucola en de rest van de aardbeien over vier borden. Leg hierop de pastarol en werk af met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastarol gevuld met asperges en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!