Meest recente artikelen

Kerstgebak versieren: vier leuke ideetjes

Ja, jij kunt dit ook

Kerstgebak versieren: vier leuke ideetjes Artikel

Bakken hoort voor ons onlosmakelijk samen met kerst. Een lekkere taart of lekker koekje bakken is één, maar hoe geef je die ook een feestelijke look? Dit zijn vier simpele ideetjes die je kunnen inspireren.

Kerstgebak versieren hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met deze simpele ideetjes kom je al een heel eind.

1 Maak een slinger van je koekjes

Bak simpele kerstkoekjes naar keuze (in dit voorbeeld gebruikten we gemberkoekjes) en zorg dat er overal een gaatje in zit of toch voldoende ruimte om een lint door te halen. Werk je koekjes af met suikerglazuur en rijg ze aan een feestelijk lint.

 

2 Versier een eenvoudige taart met sterretjes

Een eenvoudige zoete of hartige taart met een deksel van bladerdeeg kun je makkelijk versieren door uit wat extra bladerdeeg (of een restje) sterretjes of andere leuke kerstvormpjes te steken en deze met wat losgeklopte eidooier op het bovenste laagje deeg te plakken. Even doreren, afbakken en klaar.

3 Versier je kerstboomkoekjes met verschillende kleuren glazuur

Gebruik een simpel recept voor kerstkoekjes en steek met een koekjesvorm kerstbomen uit het deeg. Maak vervolgens een zacht glazuur op basis van roomkaas en poedersuiker, verdeel het over verschillende kommetjes en voeg telkens meer of minder voedingskleurstof toe. Werk dan van licht naar donker of andersom. Verzacht met een spateltje de overgangen tussen de verschillende kleuren glazuur.

4 Versier je rolbiscuit met meringues, chocoladeschilfers en goudpoeder

Een simpele rolbiscuit geef je snel een spectaculaire feestlook. Bestrijk ‘m met een simpele vulling (bijvoorbeeld slagroom gemengd met advocaat) en rol op. Verkruimel over de bovenkant wat kant-en-klare (of zelfgebakken) meringues. Bestrooi met chocoladeschilfers, en werk af met eetbaar goudpoeder (te koop in bakwinkels).

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen