Recept

Rolbiscuit met advocaatroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Sofie: “Vergeet zeker het maïszetmeel niet. Dat zorgt ervoor dat je biscuit lekker luchtig wordt.” 

bereiding
  1. 1

    Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C boven- en onderwarmte en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Dat blijft goed plakken als je een beetje boter op de bakplaat strijkt voor je er het papier op legt. Zeef de bloem met het cacaopoeder en het maïszetmeel.

  2. 2

    Klop de eieren samen met de suiker langdurig op met de mixer, tot het mengsel dik en wit geworden is en je er met je spatel een lijn in kunt trekken die niet weer dichtloopt. Dit kan tot 20 minuten duren. Wij gebruiken daarom het liefst een standmixer, maar met een gewone mixer op hoge snelheid kan het ook.

  3. 3

    Spatel voorzichtig en in delen de gezeefde bloem door het ei-suikermengsel. Maak hierbij trage bewegingen van boven naar onder en weer naar boven met je spatel, terwijl je de mengkom zachtjes ronddraait. Voeg weer wat gezeefde bloem toe en werk zo verder tot alles gemengd is.

  4. 4

    Stort het beslag meteen op de bakplaat met bakpapier en strijk het uit met de bolle kant van een lepel of een deegschraper. Bak de biscuit 7 minuten in de oven. De biscuit is klaar als hij stevig aanvoelt als je er in het midden lichtjes op duwt met je wijsvinger.

  5. 5

    Bestrooi de biscuit met 1 à 2 eetlepels fijne suiker. Leg er een schone keukenhanddoek op en daarop een grote snijplank of bakplaat. Draai om, verwijder het bakpapier en rol je biscuit op met behulp van de handdoek. Laat hem zo afkoelen.

  6. 6

    Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel er de advocaat door. Rol de biscuit voorzichtig weer open en bestrijk ‘m met het mengsel. Bestrooi met verkruimelde meringue. Rol de biscuit weer op en leg ‘m met de naad naar onderen op een serveerschaal.

  7. 7

    Werk ook de bovenkant van de biscuit af met de verkruimelde meringue en de chocoladeschilfers. Bestuif de biscuit met de poedersuiker en wat eetbaar goudpoeder. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!