Recept

Rolbiscuit met confituur en Italiaanse meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de ballongarde vast en doe de eieren en de suiker in de kom. Zet de temperatuur op 40°C en op de 1ste versnelling. Schakel de Cooking Chef na 3 minuten op de hoogste versnelling en laat de biscuit verder opkloppen. Schakel de temperatuur uit en laat nog 5 minuten opkloppen.

  2. 2

    Meng de bloem en het zetmeel in een kommetje apart en voeg voorzichtig onder de biscuit. 

  3. 3

    Laat intussen de boter smelten. Beleg de bakplaat met bakpapier en smeer het grondig in met gesmolten boter.
    Smeer het biscuitbeslag dun open op de bakplaat met een paletmes. Zet 10 minuten in de oven.  

  4. 4

    Haal uit de oven, bestrooi onmiddellijk royaal met fijne kristalsuiker en laat afkoelen op de bakplaat. 

  5. 5

    Maak intussen de Italiaanse meringue. Bevestig naast de ballongarde ook het roeraccessoire. Doe alle ingrediënten in de mengkom en zoek in het programma 'zoet' naar 'meringue' en vervolgens naar 'Italiaanse meringue'. Zet de machine aan op hoge snelheid en hoge temperatuur. Klop gedurende 10 minuten. 

  6. 6

    Neem de afgekoelde biscuit, maak voorzichtig de kantjes los met een mes en haal de biscuit op het bakpapier uit de bakplaat. Snij de randjes biscuit eraf zodat je een mooie rechthoek krijgt. Veeg de overtollige kristalsuiker met de hand weg.

  7. 7

    Besmeer de biscuit met een dun laagje confituur en rol op. Verwijder het bakpapier en smeer de meringue over de biscuit. Strooi er een beetje bloemsuiker over en geef de meringue een mooi bruin kleurtje met een bunsenbrander. Werk eventueel nog af met verse bosvruchten.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!