Meest recente artikelen

Pompoen bewaren, hoe doe je dat het best?

Zo hou je ze nog langer goed

Pompoen bewaren, hoe doe je dat het best? Artikel

Heb je een overvloed aan pompoenen in je tuin of heb je er veel cadeau gekregen? Geen nood: een hele pompoen blijft best lang goed. Maar ook aangesneden of klaargemaakt kun je een voorraadje aanleggen. We vertellen je hier hoe je pompoen het best kunt bewaren.

De herfst is een all you can eat-buffet van pompoen. Gelukkig hoef je ze niet allemaal in een keer klaar te maken en blijft een intacte pompoen best lang goed. Maar toch: een pompoen bewaren, hoe doe je dat juist?

Hoe moet je een verse pompoen bewaren?

Kun je de pompoenen  zelf uitzoeken, check ze dan op kneuzingen, barstjes in de schil of zachte plekken. Een volledig exemplaar is redelijk lang houdbaar op een koele, droge plaats. Niet in de koelkast of in een vochtige kelder, dus. Op die manier kun je pompoen drie à zes maanden bewaren.

Hoe kun je gesneden pompoen bewaren?

Aangesneden exemplaren kun je inpakken in plasticfolie en enkele dagen in de koelkast bewaren. De gemakkelijkste methode om pompoen te bewaren is in de diepvriezer. Geblancheerd, gepureerd of uit de oven: de pompoen zal diepgevroren lang haar smaak bewaren. Je kunt ze daarna gebruiken voor eindeloos veel pompoengerechten: voor ovenschotels, pasta, soepjes en zelfs dessert.

Je kunt ook rauwe pompoen rechtstreeks invriezen, zonder ze vooraf te bereiden of blancheren. Snij ze in blokjes en vries ze in per portie. Pompoen uit de diepvries is helaas niet voor elk gerecht geschikt. Tijdens het bevriezen, nemen de blokjes extra water op. Daardoor zijn ze na het ontdooien niet meer zo knapperig. Gebruik diepvriespompoen voor soepen, sauzen of puree. In de diepvries kun je pompoen 6 tot 12 maanden bewaren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen