Recept

Courgette-erwtenkoekjes met een zachtgekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hartige koekjes voor jouw perfecte zondagsbrunch.

bereiding
  1. 1

    Mix alle ingrediënten voor de dipsaus, kruid met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.

  2. 2

    Spoel en raspt de courgette. Laat goed uitlekken in een zeef. Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Hou 100 g apart voor de afwerking en mix de rest in de blender tot een grove puree. Schep de erwtjespuree met de geraspte courgette, 3 eieren, de yoghurt, de melk, de verbrokkelde feta, de munt en de lente-ui. Voeg de bloem, het bakpoeder en het citroensap toe en meng goed. Vorm er hapklare koekjes van en laat even rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de koekjes rondom goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kook de overige 4 eieren een 7-tal minuten in kokend water, giet af en pel.

  5. 5

    Leg de koekjes op een schaal en werk af met gehalveerde eitjes, munt, de rest van erwtjes, eventueel de courgettebloemen en de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgette-erwtenkoekjes met een zachtgekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!