Meest recente artikelen

Zo maak je de perfecte guacamole

Maak je favoriete dip nóg lekkerder

Zo maak je de perfecte guacamole Artikel

De beste party dip wat ons betreft? Da's guacamole! Met deze tips til je dit simpele recept naar een topniveau. Waar zijn de nacho's?

Jeroen Meus maakt 'm zonder tomaten en pepertjes maar mét knoflook, Sandra Bekkari maakt 'm met een beetje mosterd erdoor en Pascale Naessens doet er ook bieslook en dille bij. Om maar te zeggen: zoveel chefs, zoveel recepten voor guacamole. En ook wij hebben onze favoriete manier. Met dit simpele recept tover je snel een overheerlijke guacamole-dip op tafel.

1 Alles begint met een goed rijpe avocado

Echt, dát is voor ons het geheim! Hoe vaak kom je niet thuis van de winkel met een avocado die nog steenhard is of – en dat is minder goed nieuws – vanbinnen bruin? Met deze tips koop jij voortaan alleen nog mooi rijpe avocado's!

2 Ook knoflook, chilipeper en limoensap gaan erbij

Een must in elke guacamole, deze drie! Per avocado gebruiken wij 1 klein teentje knoflook, 1/3 à 1/2 fijngehakt pepertje (zonder de zaadjes) en het sap van 1/2 limoen. Wij kiezen voor een rood chilipepertje omdat we houden van wat pit, sommigen vinden een groen pepertje frisser smaken. De keuze is aan jou. Kruid nog wat bij met peper en zout.

3 Pletten en op smaak brengen!

In Mexico, waar guacamole vandaan komt, wordt hij in de vijzel gemaakt, maar je kunt de avocado ook prakken met een vork.

Nu is het tijd om je eigen touch aan je guacamole te geven. Wat fijngesnipperde rode ui of lente-ui erdoor? Wat blokjes tomaat (of in de winter, wanneer de tomaten naar niks smaken, wat stukjes zongedroogde tomaat)? Een lepel zure room voor extra smeuïgheid, of flink wat gehakte koriander (al smaakt dat voor sommigen naar zeep – en daar kunnen ze niks aan doen)? Jij kiest! Maak je de guacamole zonder zure room erin, dan is hij helemaal plantaardig en dus ook een prima vegan dipsausje.

4 Hou 'm groen

Om te voorkomen dat guacamole bruin uitslaat, moet je voorkomen dat er zuurstof bij komt. Dat doe je door 'm af te dekken met een vel vershoudfolie dat je aandrukt op de guacamole.

Video: zo maak je guacamole

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen