Meest recente artikelen

Hoe zorg je ervoor dat de pasta voor je pastasalade niet plakt?

S.O.S. Sofie!

Hoe zorg je ervoor dat de pasta voor je pastasalade niet plakt? Artikel

Een vraag die ons elke zomer gesteld wordt: hoe zorg ik ervoor dat de pasta voor mijn pastasalade niet plakt? Redactrice Sofie legt uit hoe je dat kunt voorkomen.

Redactrice Sofie: "Simpel: pasta die je met saus gaat serveren, mag je niet spoelen omdat je dan het zetmeel wegspoelt dat de saus aan de pasta laat plakken. Maar voor pastasalade is het anders, daar wil je net dat plakkerige niet en wil je dat de pasta mooi los komt van elkaar. Ik spoel daarom mijn pasta voor pastasalade meteen na het afgieten met ruim koud water, en laat de pasta verder afkoelen in een bak met koud water. Zo gaat de pasta niet plakken en kun je er de andere ingrediënten door roeren zonder de pasta te beschadigen.

Gebruik in je pastasalade ingrediënten die vanzichzelf al wat sappig zijn: tomaatjes, blokjes komkommer … En voeg niet alle dressing ineens toe. Bewaar nog een beetje om net voor het serveren door de pastasalade te mengen. De dressing die je meteen toevoegt trekt in de pasta en geeft lekker veel smaak, de dressing die je net voor het serveren nog toevoegt zorgt voor een smeuïge pastasalade."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen