Meest recente artikelen

Keto op restaurant: wat kun je bestellen?

Staat er iets keto op de kaart?

Keto op restaurant: wat kun je bestellen? Artikel

Eet je keto en plan je een avondje op restaurant? Dan vraag je je misschien met een bang hartje af of er wel iets op de kaart staat wat in jouw eetpatroon past. Geen nood, wij helpen je kiezen.

Eerst en vooral: wees niet te streng voor jezelf. Het is helemaal oké om een avondje te genieten en het dus ietsjes losser aan te pakken. Maar ook als je tóch keto wilt eten op restaurant, is er voldoende keuze.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Alles begint bij de keuze van het restaurant. Het spreekt voor zich dat je in een pizzeria, sushibar, frituur of broodjeszaak veel moeilijker iets zult vinden wat in jouw keto lifestyle past. Ook de Chinees (rijst, zoete sauzen) is misschien een minder goed idee. Maar dat wil niet zeggen dat keto eten op restaurant onmogelijk is. In grillrestaurants, visresto's, wokzaken of bij de Griek vind je altijd wel iets wat in jouw eetpatroon past. Ook in de oervlaamse brasserie of bij het all-you-can-eat buffet en zelfs bij de Italiaan kom je aan je trekken.

Wat kies je dan op restaurant?

Een stukje vis of (puur) vlees en een flinke portie groenten passen perfect in de keto lifestyle. Vraag om frietjes of brood achterwege te laten en bestel eventueel een extra portie groenten. De meeste restaurants maken er ook geen probleem van als je vraagt om sauzen in een apart kommetje te serveren of om de dressing waarvan je niet weet wat erin zit te vervangen door doodgewone olijfolie.

Om het je extra makkelijk te maken, hebben we hier een lijstje voor je van typische restaurantgerechten die prima passen in je keto-dieet.

Wat drink je erbij?

De beste keuze binnen een keto-dieet is water: alcoholische dranken kunnen je uit ketose halen, en fruitsappen of frisdranken bevatten te veel suikers. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om voor één keertje een glas wijn te bestellen en de volgende dag weer strikter te zijn.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen