Recept

Bloemkoolsteaks met gebakken champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze bloemkoolsteaks uit Julie Van den Kerchove's nieuwe boek Het Keto Plan zijn héérlijk. Ook geschikt voor veggies en vegans!

bereiding
  1. 1

    Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd
vier mooie schijven van circa 1,5 centimeter dik uit het midden van de bloemkool. Snijd de rest van de bloemkool in grote, gelijke stukken.

  2. 2

    Verwarm 2 eetlepels grasboter in een grote pan. Bak de schijven bloemkool-‘steak’ ongeveer 2 minuten per kant op een middelhoog vuur. De kleinere stukjes bloemkool kun je meebakken (of later bakken als er geen plaats is). Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout.

  3. 3

    Giet wat water of bouillon in de pan, breng aan de kook en laat de bloemkool nog eens 3 à 4 minuten bakken, tot ze beetgaar is.

  4. 4

    Snijd ondertussen de champignons in partjes of schijfjes en bak ze goudbruin in een tweede pan met een eetlepel boter. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Voor de romesco: mix alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Je kunt ook een teentje geroosterde knoflook of wat cayennepeper toevoegen voor extra pit.

  6. 6

    Serveer de bloemkool-‘steak’ met gebakken champignons, romescosaus, rucola en tuinkers. Werk eventueel af met wat platte peterselie en licht geroosterde pijnboompitten of grof gehakte amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!