Recept

Paling met garnalensaus en verse frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top feestelijk!

bereiding
  1. 1

    Maak de mayonaise. Pel en plet de knoflook, snipper de blaadjes van de dragon fijn en meng met de mayonaise en de citroenschil. Bewaar de mayonaise in de koelkast.

  2. 2

    Schil en spoel de aardappelen en snij ze in frietjes. Bak de frietjes 4 minuten voor in de friteuse op 150°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Pel de garnalen en bewaar de garnalen (voor een andere bereiding) en pantsers apart. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de wortel in stukken.

  4. 4

    Stoof de sjalot, knoflook, wortel, tomatenpuree, tijm en laurier en garnalenpantsers 1 minuut in boter. Blus met de cognac en wijn, laat 1 minuut inkoken en voeg de kippenbouillon toe. Laat 20 minuten inkoken. Zeef de garnalenfond.

  5. 5

    Snij de paling in stukken van 5 cm en wentel ze door de bloem. Laat een grote klont boter smelten en bak hierin de stukken paling lichtbruin, kruid met peper en zout. Blus met de garnalenfond en laat inkoken tot de paling bijna van de graat valt. Voeg de room toe en laat zachtjes inkoken tot de saus is ingedikt. Kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Bak de frietjes 4 minuten op 170°C. Serveer de paling met de frietjes en de dragonmayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paling met garnalensaus en verse frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!