Meest recente artikelen

Ook dit kun je doen met een tulbandvorm

Véél meer dan cake!

Ook dit kun je doen met een tulbandvorm Artikel

Dat je met een tulbandvorm prachtige cakes kunt bakken, hoeven we je niet meer te vertellen, maar wist je dat je er nog heel wat andere dingen mee kunt doen? Wij zetten de leukste op een rij.

1. Vleesbrood

Fricandon is een echte gezinstopper, maar 't is moeilijk om zo'n vleesbroodje elegant te presenteren. Maak het de volgende keer eens klaar in een tulbandvorm! Lekker feestelijk én ideaal voor als je kookt voor een iets grotere groep.

 

Wij houden van dit recept:

2. Brood

Zalig toch, zo’n knapperig brood vers uit de oven? Als je lekker veel krokante randjes wilt, bak je brood dan eens in een – je raadt het al – tulbandvorm! Een topidee voor een brunch: snij je tulbandbrood overlangs door, beleg de onderkant rijkelijk en zet de bovenkant er opnieuw op.

© iheartKitchen

Fan van krokant? Bekijk dit recept eens:

3. Bananenbrood en broodpudding

Liefhebber van bananenbrood en/of broodpudding? Dan kun je je favoriete dessert ook wat extra fancy maken met een tulband. Wil je het nog chiquer aanpakken? Zorg dan voor een mooie laag glazuur. Dat doe je door een half eiwit te mengen met 100 gram poedersuiker en enkele druppels citroen.

 

Dit zijn onze favoriete recepten:

4. Gebraden kip

Deze optie had je vast nog niet overwogen: je kunt je tulbandvorm ook gebruiken om een kip te braden! Als je een volledige kip rechtopstaand braadt in de oven, kunnen al de zijden even goudbruin worden. Zet ze dus rechtop over de middelste ring van je tulband (of zet er een blikje in voor extra stevigheid) en verdeel vervolgens groenten en aardappelen in de tulband zelf. Een héérlijke zondagse maaltijd waar je amper afwas aan hebt, dus.

 

Gebruik deze recepten:

5. Lasagne

Die klassieke lasagne maak je een tikkeltje leuker als je ‘m in ringvorm serveert. Je kunt exact hetzelfde recept gebruiken, maar gebruik wel verse pastavellen: die kun je makkelijk plooien naar de vorm van je tulband.

 

Probeer het eens met dit recept:

6. Hapjeskrans

Je hoeft die tulband niet altijd in de oven te schuiven; wij gebruiken de onze ook weleens als serveerschaal. Verdeel allerlei lekkere hapjes (of koude groenten) in de tulband – gegroepeerd of lekker door elkaar – en zet een glaasje dipsaus in de middelste ring.

 

Laat je inspireren door deze recepten:

Heb je nog geen tulbandvorm in huis?

Dan hebben wij het geknipte exemplaar voor jou. Dankzij de duurzame antikleeflaag komt de inhoud zó los. Je vindt ‘m in de Libelle Lekker Shop.

 

tulbandvorm

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen