Broodpudding met noten en gedroogd fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodpudding met noten en gedroogd fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor Marlies is broodpudding de ultieme guilty pleasure. En helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

bereiding
  1. 1

    Scheur het brood in stukken en doe het samen met de rozijnen, de melk, de suiker, het puddingpoeder, de kaneel en de noten (of andere smaakmakers) in een grote kom. Laat 1 uur weken. Schep af en toe om.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Boter een ovenschaal in en bestuif met bloem. Klop de eieren los en giet ze bij het broodmengsel. Schenk het broodmengsel in de ovenschaal. Zet de schaal in een grotere schaal met warm water.

  3. 3

    Gaar 1.30 à 2 uur in de oven. Dek na 10 minuten af met een vel aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat afkoelen in de schaal. Lekker met chocoladeglazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Scheur het brood in stukken en doe het samen met de rozijnen, de melk, de suiker, het puddingpoeder, de kaneel en de noten (of andere smaakmakers) in een grote kom. Laat 1 uur weken. Schep af en toe om.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Boter een ovenschaal in en bestuif met bloem. Klop de eieren los en giet ze bij het broodmengsel. Schenk het broodmengsel in de ovenschaal. Zet de schaal in een grotere schaal met warm water.

  3. 3

    Gaar 1.30 à 2 uur in de oven. Dek na 10 minuten af met een vel aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat afkoelen in de schaal. Lekker met chocoladeglazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.