Bier-bbq-kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bier-bbq-kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de kruidenrub. Wrijf de kip in met olijfolie en de kruidenrub. Open het blikje bier en giet de helft eruit, maak extra gaten in de bovenkant van het blikje.

  2. 2

    Schuif de kip over het blik en zet ze op de barbecue (200°C). Zorg ervoor dat de kip stabiel staat, doe het deksel dicht en laat 1 uur of langer garen.

  3. 3

    PERFECT GEBAKKEN
    Voor een extra knapperig korstje kun je de kruidenrub samen met een beetje boter of olie tussen het vel van de kip smeren. Wil je weten of de kip gaar is? Gebruik dan een vleesthermometer. Prik in het dikste gedeelte van de dij en meet tot 85°C. Dan is de kip helemaal gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de kruidenrub. Wrijf de kip in met olijfolie en de kruidenrub. Open het blikje bier en giet de helft eruit, maak extra gaten in de bovenkant van het blikje.

  2. 2

    Schuif de kip over het blik en zet ze op de barbecue (200°C). Zorg ervoor dat de kip stabiel staat, doe het deksel dicht en laat 1 uur of langer garen.

  3. 3

    PERFECT GEBAKKEN
    Voor een extra knapperig korstje kun je de kruidenrub samen met een beetje boter of olie tussen het vel van de kip smeren. Wil je weten of de kip gaar is? Gebruik dan een vleesthermometer. Prik in het dikste gedeelte van de dij en meet tot 85°C. Dan is de kip helemaal gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.