Geroosterde knoflookaardappeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde knoflookaardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk veggie bijgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel en droog de aardappeltjes. Halveer ze. Hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Doe de aardappeltjes en de knoflook in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en roer er 1 à 2 el olijfolie door, zodat de aardappeltjes en de look rondom goed bedekt zijn met een laagje olie. Zet ze 25 à 30 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen.  

  3. 3

    Haal de teentjes look uit de ovenschaal en duw ze uit hun 'jasje'. Doe de lookpulp in een ruime schaal en roer er 1 el olijfolie, ¼ kl zout, een snuif peper, de wijnazijn en de mosterd door. Klop tot een dressing (voeg eventueel nog wat olie toe) en roer er de fijngehakte peterselie door.  

  4. 4

    Doe de geroosterde aardappeltjes bij de dressing en schep goed om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt over de aardappeltjes. Serveer meteen. Lekker bij lamsbout uit de oven en boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel en droog de aardappeltjes. Halveer ze. Hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Doe de aardappeltjes en de knoflook in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en roer er 1 à 2 el olijfolie door, zodat de aardappeltjes en de look rondom goed bedekt zijn met een laagje olie. Zet ze 25 à 30 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen.  

  3. 3

    Haal de teentjes look uit de ovenschaal en duw ze uit hun 'jasje'. Doe de lookpulp in een ruime schaal en roer er 1 el olijfolie, ¼ kl zout, een snuif peper, de wijnazijn en de mosterd door. Klop tot een dressing (voeg eventueel nog wat olie toe) en roer er de fijngehakte peterselie door.  

  4. 4

    Doe de geroosterde aardappeltjes bij de dressing en schep goed om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt over de aardappeltjes. Serveer meteen. Lekker bij lamsbout uit de oven en boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.